Dokazao keto dijetu, i da joj dali jelovnik za tjedan

Velika većina ljudi sanjao sam san san za mršavljenje. Ali zašto postići uspjeh u ovoj oblasti nije mnogo?

keto dijetu

Malo korisnih informacija o ovoj temi, poteškoće u ograničava unos, da gubim motivaciju, finansijskih poteškoća, zdravstvene probleme, itd. – glavni uzrok (većina od njih su zajedničke izgovore da ne radim ništa) nedostatak pozitivan je rezultat.

Ima veliki broj dijetama. Neki efikasniji, drugi manje, ali oni su svi na principu gubitak težine: stvoriti kalorično deficit. Trebaš provesti više energije, nego primati.

Na šta račun da se stvori tako deficit? Prvi, to je vežba, a kao drugo, smanjenje broj kalorija konzumirali, to, i hrana u vašem dijetu će biti znatno manje. Manje potrošnje, više potrošnje – rezultat nije daleko.

Jedan od najefikasnijih je keto dijeta, koja je unapređena u 60-tih Vince Žirana. Šta je njenu posebnost? Pun izuzetak ugljikohidrata, koristi dijetu velike količine debela i protein, specifične sistem preoblikovanju tvoje tijelo.

keto dijetu gubitak težine

Od keto dijetu drugačiji od ostalih dijetama, i posebno dijetu

Od glavnih goriva da moći mozga i cijeli organizam su ugljikohidrata, u "keto" napraviš tvoje tijelo prekidač za alternativni izvor energije - debeli, i proces tako puca i korištenje debeli je zvao ketosis.

Zbog ovog rotacija je nestanak svoje rezerve ugljikohidrata za deponovanja glikogena u mišiće i jetru i tijelo berns debela automatski.

Postoji dublja objašnjenje za ovo dijete, sa jasnije opisu radnog principe i mehanizam, ali nema smisla da pričam o tome u detalje tamo. Zašto?

Da, zato što je važno da razumiješ srž ovaj sistem: zbog skoro potpuno napuštanja ugljikohidrata, konzumiranja ogromne količine debela za odgovarajuću mozak funkcionira, stvoriti kalorično deficit na dijetu, to je sigurno da izgubiš na težini i spaliti debela.

keto dijetalnu hranu

Je li vrijedno toga da potpuno otkloniti da se ugoje? Možeš otići samo 30-50 grama vlakana za odgovarajuću crijeva funkcije. Da gori debela neće biti ugrožena, ali će se popraviti varenje.

Vlakna je-nezasladjena povrće (krastavce, zelena salata, špinat, itd.).

Kako je adaptacija da tako dijeti

Faza 1. Po prvi 8-10 sati za dijetu tvoj ugljiko hidrata rezerve tijela su istrošene.

Faza 2. Drugog dana nakon poslednji unos ugljikohidrata, je tijelo prilagođava novi izvor energije.

Fazu 3. U 5-6 dana tijelo već je korištenjem debele kao izvor energije. Ali, pored toga, taj izvor energije, postaju sve više i proteine.

Fazu 4. Tvoje tijelo u potpunosti navikao na slom debela. Proteina nije koristio kao energije. Mozak jede 3/4 kako ketosis.

Najvažnije je ugljiko hidrata utovar. Što je značenje? Nakon dva tjedna na ketogenic dijete, tvoje tijelo koriste alternativni izvor energije je debela.

Ali da ubrza metabolizam da bi prilagodljiva nekretnine organizma, još uvijek potrebna određena količina ugljikohidrata. Koliko? 10 grama ugljikohidrata za svaki kilogram od težine će biti dovoljno.

Kada? Poslije dva ili više sedmice keto dijetu. Preuzmite zadnji nema više nego od 12-18 sati. U ovom periodu jedeš jednostavno i karbohidrata, vlakna, i onda napraviti tvoje tijelo idi u ketosis mode.

Sastav ketogenic dijetu

Šta je sastav dijeta? Jedna trećina dnevnik kalorično treba da se protein, ostali debela. Kao što znate, 1 gram debela jednako je 9 kcal i 1 gram proteina - 4 kcal.

Na primer, treba ti za jedan dan za mršavljenje 2200 kalorije. Pa, s obzirom na proporcija obuzet 200 grama sala i 100 grama proteina. Suma će biti jednaki da 2200 kcal/dan. Osnovne aritmetiku pomoći će doneti tvoje tijelo dobar rezultat.

Dozvoljeno i zabranjeno proizvoda

keto dijetu dozvoljeno hranu

Šta hranu bi trebao potrošiti? Bilo, sve dok nisu imali ugljikohidrata. Prednost je dalje moguće dati hranu životinjskog porijekla.

To takođe ima smisla da dodam unsaturated masti (Flaxseed, masline, kikiriki ulja), riblje ulje, i kako je navedeno, malo vlakana.

Keto dijetu meni za nedelju dana

To poklone proizvoda da bi imali pozitivan efekat na tijelu, i pomoci da smanjimo teret.

Doručak (8.00 - 10.30)

Proteinski šejk (sastoji se od sira, voća, i mleko) jednu čašu.

Protein tri kuvana jaja.

Hleb sa sirom (niska, debela, ne više od 250 Kcal).

Ručak (12.00 – 14.30)

Smeđe riže na vodi.

Jedno parče.

Kuvana skinless piletinu -150 gr.

Užina (16.00)

Čašu koktel (Mix u mikser – mlijeko, sir, banana)

Orasi - šaku.

Večera (17.00 – 18.30)

150 g ribu dimljeni ili tost.

Braon pirinča, kuhala sa vodom, jedan služiti.

Salata (1/2 krastavac, crvenog luka, ½ paradajz).

Sir.

Šteta da je tijelo iz keto dijetu

  1. Miriše na aceton. Sa viškom dekolte proizvoda (keton) od neprijatno miris. Šta da radim? Pomoći ćeš jednostavno vode. 3 litra na dan je sjajan način da se reši taj problem.
  2. Smanjenog nastup. Ovaj fenomen je primjećen u početku dijetu i ovo stanje traje oko tjedan dana. Nakon što je mozak vraća svoj posao.
  3. Beriberi. Smanjenjem proizvod selekcija je nedostatak vitamina i minerala. Taj problem će pomoći da se izbori sa dodatni unos vitamina kompleksa.
  4. Kada keto dijetu u svakom slučaju, ne mogu da pijem alkohol. Posljedice mi mogu biti teški.
  5. Zatvor. Pa, rešenje za ovaj problem će biti ista vlakna, koji se stabilizira na crijeva.

Prije nego što pokušaš to dijeta, pobrini se da si stvarno spreman, jer je to zahtijeva veliku izdržljivost, snaga volje, strpljenja. Koji je počeo i ne završi, možeš se povrijediti tvoje zdravlje. Glavna stvar – da preuzmem odgovornost za zadatak smršao, ali rezultat nije daleko.