Pojas za mršavljenje stomaka: sve tajne

Gubitak kilograma bez pribjegavanja dijetama i ne iscrpljujući se vježbanjem nije san svih koji imaju višak kilograma? Ali da li je to moguće? Da li je zaista moguće ne kontrolisati prehranu, ne povećavati fizičku aktivnost, već jednostavno s vremena na vrijeme nositi pojas za mršavljenje trbuha i time riješiti problem viška kilograma? Ili nas oglašavanje obmanjuje, pa su, kao i prije, bučice, konopac i traka za trčanje i dalje najbolje sprave za mršavljenje kod kuće? Hajde da to shvatimo.

O čemu peva reklama?

Šta nam se obećava pri kupovini čudesnog pojasa?

  • Nema potrebe za praćenjem prehrane, pojas savršeno sagorijeva masti.
  • Možete odbiti posjetu teretani. Sam uređaj će razraditi problematično područje.
  • Jednostavan za korištenje.
  • Pristupačna cijena.
  • Nema kontraindikacija.

Kao dokaz, prikazana su nam snažna, izvajana tijela umotana u magični pojas sa svijetlom, lijepom etiketom. Proizvođač se poziva na najnovija dostignuća nauke, govori o posebnim svojstvima koja se koriste za izradu materijala za pojaseve i garantuje skoro trenutni rezultat bez mnogo truda.

U pravilu, moderna industrija nudi dvije vrste pojaseva: sa efektom saune i masažere. Prvi, navodno, sagorijeva masnoće zbog povećanja tjelesne temperature na određenom području, istovremeno nas spašavajući od edema, uklanjajući višak tekućine iz tijela.

Masažerski pojasevi tjeraju mišiće da se kontrahiraju uslijed trenutnih impulsa, čime, navodno, pružaju opterećenje koje po intenzitetu premašuje trening snage. I to je to, aerobik za mršavljenje kod kuće više nije potreban!

Zaista, nakon nekoliko sati nošenja takvog pojasa, pojavljuje se efekat saune - oslobađa se znoj. Ali možemo li pretpostaviti da mast sagorijeva ovako?

Cela istina o sagorevanju masti

mjerenje struka dok koristite pojas za mršavljenje

U suštini, mast je energija koja se može skladištiti ili trošiti. Kada dodatne kalorije uđu u tijelo, one se pohranjuju u obliku masti. Kada je tijelu potrebna energija za rad, prvo je uzima iz lako dostupnih izvora, a tek onda se okreće masti kao rezervi. U skladu s tim, izlaganje toplini ne može sagorjeti masti.

Maksimum koji pojas sa efektom saune pruža je uklanjanje tečnosti iz organizma. Ali vrijedi zapamtiti da će tijelo napuniti svoje rezerve vode tokom dana. Osim toga, ginekolozi upozoravaju na zdravstvene rizike kod dužeg nošenja takvog pojasa. Ovaj proizvod je dobio mnogo neugodnih komentara dermatologa.

Masažerski pojasevi također ne daju značajne rezultate. Ne bi ih smjele koristiti osobe koje imaju pejsmejkere, neuralgije i alergije.

Da biste smršali bez štete po zdravlje, prvo morate uspostaviti ishranu. Uklonite svu nezdravu hranu, kreirajte dijetu na bazi mesa, ribe, povrća, svježeg sira, jaja i voća. Pobrinite se da ishrana sadrži odgovarajuću količinu kalorija, vitamina i minerala. Nakon toga povećajte potrošnju kalorija kroz intenzivnu fizičku aktivnost. Nije bitno da li je u pitanju kardio trening ili trening snage. Važno je da se bavite sportom.

Ne kupujte članstvo u teretani, samo počnite trčati ujutro ili navečer. Samo ove dvije tačke (dijeta i sport) će već za par sedmica dati opipljive rezultate, a za četiri mjeseca se jednostavno nećete prepoznati u ogledalu!